Vi vet att nuvarande situation, då många tvingas isolera sig i hemmen på grund av sjukdom, innebär att våldet mot kvinnor, tjejer och barn ökar.

Vi vill uppmana er som oroar er för släktingar, vänner, grannar eller andra personer i er omgivning att inte tveka för att anmäla eventuellt misstänkta händelser eller oro. Ring 112 om ni misstänker ett pågående brott. Vi vill också uppmana er vuxna som känner oro för barn som vistas i skadliga hemmiljöer att anmäla er oro till socialtjänsten. Ni har möjlighet att göra orosanmälan anonymt. Vi vill verkligen påminna om att barn som upplever våld i hemmet ser och hör mer än vad vuxna i allmänhet tror, att upplevt våld får allvarliga konsekvenser för barnet, samt att barnet själv löper stor risk att utsättas för olika former av våld.

Till er som söker stöd hos oss eller behöver komma i kontakt med oss gällande rådgivning, samverkan, utbildning eller övrigt:

Just nu är situationen ansträngd i form av sjukdom och restriktioner kopplade till Covid-19. Vi arbetar så gott vi kan med den arbetskraft vi har. Vi ber er ha överseende med att vi kanske inte kan svara i telefon och på mail i den takt och omfattning vi önskar vore möjlig. Vi har just nu inte möjlighet att boka in nya samtalskontakter i form av fysiska möten, men vi kan erbjuda stöd och råd via telefon. Ni är alltid välkomna att ringa! Om ingen svarar, lämna ett meddelande med namn och telefonnummer eller kontakta oss via mail så återkommer vi så fort vi har möjlighet!

Ni når oss på telefon 013 – 13 43 84 eller via kvinnojouren.linkoping@roks.se.

Kvinnofridslinjen 020 – 50 50 50 kan nås dygnet runt, alla dagar i veckan!

Om situationen är akut, RING POLISEN – 112.