Tjejjouren Beata

Vi finns här för dig som behöver stöd och hjälp. Kanske är din pojkvän svartsjuk och kontrollerande? Kanske behöver du skaffa preventivmedel och vill att någon ska följa med dig till barnmorskan som stöd?

Har du blivit våldtagen, kallad för hora eller behöver bara prata? Inga berättelser är för stora eller för små. Vi lyssnar och tror på dig. Det finns ingen åldersgräns för dig som vänder dig till oss.

Även du som är anhörig eller vän till en yngre kvinna, som du kanske oroar dig för, är välkommen att ringa till oss.

Vårt telefonnummer är 020-31 53 84. Det kostar ingenting att ringa och det syns inte på din telefonräkning att du har ringt till oss. Det går bra att vara anonym och vi har alla tystnadsplikt. Vi har telefonjour vardagar mellan 8.00-16.30 samt tisdagar och torsdagar mellan kl. 19-21, då är även chatten öppen. Du kan även mejla till oss på tjejjourenbeata@roks.se

Vi som jobbar i tjejjouren är vanliga tjejer som arbetar eller pluggar, men som på vår fritid vill stödja och hjälpa andra tjejer. Vi kan mycket om jämställdhet och om mäns och killars våld mot kvinnor och tjejer. Vi är här som medsystrar till dig som behöver oss.

Tjejjouren Beata är partipolitiskt och religiöst obunden. Det betyder att du är välkommen till oss oavsett vilken politisk eller religiös tillhörighet du har.

Förutom vår jourtelefon och e-postjour, jobbar vi i Tjejjouren Beata förebyggande mot mäns våld mot kvinnor och för lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla, oavsett kön. Bland annat föreläser vi för skolklasser och har värderingsövningar med dem. Då diskuterar vi ämnen som språkbruk, pornografi, våldtäkt och andra handlingar som är uttryck för ett ojämställt samhälle.

Vill din förening eller skolklass ha besök av Beata? Hör då av dig till tjejjourenbeata@roks.se eller ring 020-31 53 84.